Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άγχος και σχολικές εξετάσεις!


Πλησιάζει ο καιρός των Πανελληνίων! Έχουν περάσει επτά χρόνια από την ημέρα εκείνη που ξεκίνησαν για εμένα οι Πανελλήνιες εξετάσεις κι ακόμη θυμάμαι τα συναισθήματα που μου δημιούργησε αυτή η εμπειρία. Κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό βλέπω φίλους, γνωστούς ή συγγενείς που δίνουν Πανελλήνιες να τους καταπίνει το άγχος και να αποδιοργανώνονται. Κάθε φορά λεω το κοινότοπο  «μπορείς!» μόνο που εγώ το εννοώ διαφορετικά. Όταν λέω ότι μπορείς, δεν εννοώ ότι μπορείς να περάσεις Ιατρική ΣΣΑΣ χωρίς να ξέρω καν τι βαθμούς έχεις και τι γνώσεις κυρίως γιατί οι βαθμοί δεν είναι το παν. Όταν λέω ότι μπορείς, εννοώ ότι μπορείς να περάσεις από την διαδικασία των Πανελληνίων με τον πιο ανώδυνο τρόπο.
Είναι σίγουρα ότι πιο δύσκολο βιώνεις στα δεκαεπτά σου χρόνια, αλλά με μερικά απλά tips μπορεί να γίνει σχετικά εύκολο.
·         Η καλή προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό βήμα προς την επιτυχία. Αν έχει γίνει η σωστή προετοιμασία κι έχουν καλυφθεί τα όποια κενά τότε η επιτυχία είναι πιο κοντά. Βέβαια υπάρχει ο παράγοντας των θεμάτων όπου δεν μπορείς να γνωρίζεις το επίπεδο δυσκολίας καθώς το ανακαλύπτεις εκείνη τη στιγμή. Προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς και θα ανταπεξέλθεις!
·          Υπάρχει όμως και το κομμάτι της σωματικής υγείας που πρέπει ο καθένας να φροντίζει τον εαυτό του έτσι ώστε να είναι υγιής κι ακμαίος. Τα βήματα είναι απλά, όσο το δυνατόν περισσότερο ύπνο, καλή διατροφή και πολλά υγρά (χυμοί,ξηροί καρποί, φρούτα,σωστή διατροφή κι όχι πρόχειρο φαγητό). Εγώ έκανα το λάθος να κοιμάμαι δύο ώρες την ημέρα και όλες τις υπόλοιπες να διαβάζω ασταμάτητα πλην των ωρών που ήμουν στις εξετάσεις. Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο αυτό θα το άλλαζα. Έφτασα τον εαυτό μου στα άκρα και μετά τις Πανελλήνιες για ένα δεκαπενθήμερο ήμουν σε χάλια κατάσταση, μονίμως κουρασμένη, δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ τον ύπνο, ποτέ δεν μου έφτανε κι είχα αυξημένη όρεξη για φαγητό λόγω της υπερβολικής κούρασης. Αυτό το λάθος μου στοίχισε +4 κιλά. Μην το κάνεις!
·         Πρέπει να υπάρχει έστω ένα μισάωρο κάθε μέρα όπου θα βγαίνεις μια βόλτα, για έναν γρήγορο καφέ, για τρέξιμο, για παγωτό, κάνε οτιδήποτε δεν σου θυμίζει το σχολείο,τις εξετάσεις κι όλη αυτή την στρεσογόνα κατάσταση. Πρέπει το μυαλό σου να ξεκουράζεται! Εγώ πάλι έκανα λάθος επιλογές, την εξεταστική περίοδο δεν έβγαινα από το σπίτι και νωρίτερα αν έβγαινα έπρεπε να έχω μαζί μου μέσα στην τσάντα μου ένα βιβλίο γιατί διαφορετικά ένιωθα ενοχές! Τεράστιο λάθος μου! Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, θα το άλλαζα κι αυτό γιατί το δικό μου μυαλό δεν ξεκουράστηκε ποτέ!
·         Θυμάμαι την πρώτη ημέρα των εξετάσεων που ήταν το μάθημα της Έκθεσης, μόλις κάθισα στην καρέκλα του θρανίου, ένιωθα την αίθουσα να στενεύει επικίνδυνα κι ήθελα  να το βάλω στα πόδια. Ένιωθα να μου κλείνουν κάθε δίοδο οξυγόνου. Ήταν η πρώτη φορά που πείσμωσα κι επιβλήθηκα στον εαυτό μου με τέτοιο τρόπο. Έκλεισα τα μάτια, είπα εσωτερικά πως όλος μου ο κόπος αξίζει περισσότερο, πολύ περισσότερο από αυτό το κακό άγχος. Ανακάλεσα στη μνήμη μου τις ατελείωτες ώρες μελέτης, τις ατελείωτες ώρες στο φροντιστήριο, το κόστος της προσπάθειας αυτής για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και κυρίως τον κόπο μου. Επικεντρώθηκα στο πόσο πολύ ήθελα να πετύχω τους στόχους μου κι όταν άνοιξα τα μάτια μου, ήμουν μια άλλη. Μια αποφασισμένη μαθήτρια και wanna be φοιτήτρια. Επικεντρώσου στους στόχους σου κι άφησε πίσω οτιδήποτε μπορεί να σε απομακρύνει από αυτούς.

Δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις.
1.       Να διαβάζεις!
2.       Να φροντίζεις τη σωματική σου υγεία!
3.       Να ξεκουράζεις το μυαλό σου έστω για ένα μισάωρο την ημέρα!
4.       Focus στους στόχους σου!
Εγώ με πολύ προσπάθεια, πάρα πολύ άγχος κι αρκετό πείσμα κατάφερα να περάσω στην δεύτερη επιλογή μου. Αποφοιτώ φέτος από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας κι επιστημών πληροφόρησης, της Σχολής Διοίκησης κι Οικονομίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δεν έμεινα στη σχολή 7 χρόνια από επιλογή, συνάντησα πολλές δυσκολίες που θα μπορούσαν να με αναγκάσουν να διακόψω τις σπουδές μου ή να τα παρατήσω αλλά σε μερικές ημέρες περιμένω να παρουσιάσω την πτυχιακή μου εργασία και μετά περιμένω την ορκομωσία μου! Δεν τα παράτησα ποτέ! Κι εσύ  να μην τα παρατήσεις  ποτέ και για τίποτα! Πάντα να βρίσκεις μέσα σου την δύναμη να συνεχίζεις ακόμη κι αν οι πιθανότητες είναι εναντίον σου! Καλή τύχη!

  • not sponsored
#spoilyourself
A.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Olea Soaps

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω κάτι από τα αγαπημένα μου! Από εκείνα τα μοναδικά πακέτα!  Αυτά τα πακέτα....που μυρίζουν αυθεντικότητα και φρεσκάδα!  Μοναδικά προϊόντα από Olea Soaps !!! Πάμε να σας τα δείξω ένα-ένα, πάρτε καφεδάκι! Γνωρίζετε πόσο αγαπώ τα φυσικά προϊόντα περιποίησης! Προτιμώ πάντα την πιο φυσική εκδοχή, σε όλα! Ας ξεκινήσω από το   πράσινο σαπούνι ... Χρησιμοποίησα αυτό με τον άνθρακα στο πρόσωπο. Ο άνθρακας είναι γνωστός για τις καθαριστικές του ιδιότητες. Ο άνθρακας σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπολοίπων υλικών μου παρείχαν έναν εξαιρετικό καθαρισμό προσώπου. Χωρίς γδαρσίματα, χωρίς κοκκινίλες, χωρίς ερεθισμούς... ο ορισμός του detox. Κι αν θέλετε να με ακούσετε, ρίξτε μια ματιά εδώ . Το επόμενο σαπουνάκι  είναι αυτό με το τριαντάφυλλο . Ένα σαπουνάκι ιδανικό για το σώμα, με εξαιρετικά συστατικά που προσφέρουν τρομερή απολέπιση και δρουν κατά της κυτταρίτιδας. Έγινε η αγαπημένη μου συνήθεια, όχι μόνο για το άρωμα του που είναι μοναδικό, αλλά και για

Αυτό που σκοτώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες!!!

Γειά σας αγάπες! Εν όψει γιορτών, βρήκα ένα δώρο για την φίλη σας, την μαμά σας και όποια έχει ανάγκη από ένα προϊόν το οποίο θα δώσει λύσει στο πρόβλημα των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Το προϊόν αυτό ήταν στο Mystery Box από το  Yologift  .  Είναι η καθαραστική κρέμα της   COUGAR με δηλητήριο φιδιού. Στην αρχή, έτσι όπως μου το ανακοίνωσε η Νάνσυ (Νάνσυ αν το βλέπεις αυτό, θα κλαις από τα γέλια με την συνέχεια) είχα τρομοκρατηθεί. Καθόμουν στον καναπέ και σκεφτόμουν(σαν φλώρος). Πέρασαν όλες οι εκδοχές από το μυαλό μου (κι οι πιο γελοίες) αλλά επειδή σαν σωστός Κριός, το 1.56 μου είναι γεμάτο παρορμητισμό και τρελαίνομαι να δοκιμάζω ότι περίεργο κυκλοφορεί...έφτασα σε σημείο να ανυπομονώ να το δοκιμάσω. (Διάβασα το description box του προϊόντος στο  Yologift  και ήμουν πλέον σίγουρη ότι όλα θα πάνε σούπερ με αυτό). Φτάνει το πακέτο, το ανοίγω. Το κοιτάω! Με κοιτάει! Τέλος... ανοίγω το καπάκι. Μυρίζω. Πολύ ουδέτερη και ανεπαίσθητη σχεδόν μυρωδιά. Αυτό με άγχωσε! Παίρνω ένα βα

#girlboss ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ YOLOGIFT

Γειά σας αγάπες ❤ Στο σημερινό, Κυριακάτικο άρθρο μας θα σας παρουσιάσω την ωραιότερη συνεργασία που μου έχει συμβεί ως Beauty blogger. Θα με βρείτε λοιπόν στο υπέροχο, ανοιξιάτικο και μυρωδάτο κουτί του Yologift. Είναι μία συνεργασία με το Yologift , την Ηλιάνα και την Μελίνα , όπου το Yologift μας ζήτησε να επιλέξουμε από ένα αγαπημένο μας προϊόν και να συνθέσουμε ένα κουτί , μοναδικό που θα σας ικανοποιήσει στο έπακρον. Οι επιλογές μας δεν ηταν καθόλου βιαστικές, σας διαλέξαμε τα καλύτερα κι είμαι στην πάρα πολύ ευχάριστη θέση να σας τα παρουσιάσω.  Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα είναι εταιρειών που είναι κατά του "animal testing" !!! Το κουτί μας λοιπόν απαρτίζεται απο 3 προϊόντα, μια παλέτα σκιών (20 αποχρώσεων), ένα ρουζ & ένα peeling προσώπου. Η Μελίνα λοιπόν επέλεξε την καταπληκτική παλέτα της technic "Be fearless" με μοναδικες αποχρώσεις που θα συνθέσουν από τις πιο απλές μέχρι τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις. Έχει και matte κ