Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Μουσική στην Ελλάδα = Ανακύκλωση κι αντίσταση σε κάθε τι καινούριο!

Εδώ και χρόνια επικρατεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο εξέλιξης.. ΟΧΙ! Συγγνώμη, στασιμότητας στην Ελληνική μουσική βιομηχανία. Δεν ξύπνησα με διάθεση να κράξω, αλλά εδώ και χρόνια παρακολουθώ talent shows κι ιδιαίτερα τα μουσικά shows γιατί αγαπώ πολύ τη μουσική. Δηλώνω υπερήφανα ότι ακούω και διασκεδάζω με όλα τα είδη μουσικής όλων των εθνικοτήτων. Αν με ρωτήσεις τι προτιμώ, θα σου απαντήσω pop,rock και metal! Αγαπώ Muse, RHCP, Guns 'n Roses, Linkin Park, Deep Purpe, Lady Gaga, Ed Sheeran και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Δεν υποτιμώ ούτε σνομπάρω τους Έλληνες καλλιτέχνες ακούω Ν. Μποφίλιου, Ε.Ζουγανέλη, Ε.Τσαλιγοπούλου, Φ. Δεληβοριά, Σάκη Ρουβά και αρκετούς ακόμη. Ακούω τα πάντα, δεν είμαι σνομπ! Μπορώ να διασκεδάσω με όλα, π.χ. αν είμαστε σε μια παρέα που ακούνε λαϊκά και θα τα ακούσω και θα τα χορέψω και θα περάσω υπέροχα. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς ανθρώπους που αρνούνται πεισματικά οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής πέραν αυτού που υποστηρίζουν.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Από τότε που θυμάμαι τα μουσικά αυτά shows στην 
πλειοψηφία τους βγαίνουν νικητές παιδιά με μόνη προοπτική να συνεχίσουν την μπουζοκοκρατία. Κανείς, ποτέ δεν το αμφισβήτησε. Ούτε αντιπαθώ τα μπουζούκια, ούτε ξαφνικά τα έβαλα με αυτούς που έχουν αυτά τα μαγαζιά. Κάθε άλλο! Είναι παρήγορο που αρκετά παιδιά που συμμετείχαν σε τέτοια shows είχαν μια κάποια εξέλιξη στο χώρο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν είσαι ένας καλός, όχι τέλειος λαϊκός τραγουδιστής το χαρτζιλίκι σου θα το βγάλεις. Η προβολή της τηλεόρασης είναι ένα εισητήριο σε ένα ταξίδι στο χώρο της μουσικής. Δεν βγαίνεις χαμένος αν είσαι καλός! Κι αφού τέλος πάντων υπάρχει αυτή η αρχή σε αυτά τα shows πάνω κάτω ξέρεις τι θα δεις και τι θα κερδίσει! Παρακολουθούσα όλα τα Fame Story, όλα τα Voice, όλα τα X Factor, JMS και φέτος Rising Star. Με διαφορά καλύτερο ήταν το περσινό X Factor, κατά τη δική μου άποψη δεν έχουν υπάρξει ποτέ σε talent show τόσες πολλές καλές φωνές και τόσο καλοί performer! Και να σημειωθεί ότι ο νικητής δεν έχει κάνει τόσο καλή πορεία όσο οι υπόλοιποι φιναλίστ! Δεν είναι απαραίτητο να βγεις νικητής! Φτάνει να έχεις αυτό που θα κερδίσει το κοινό! Φέτος ξεκίνησα να βλέπω κανονικά πάλι! Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που άλλαξε η επιτροπή γιατί υπήρχε εξαιρετική χημεία κι ήταν πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, αλλά κι η φετινή επιτροπή μου φάνηκε εξίσου καλή. Βλέποντας το πρώτο επισόδειο μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει μια αποδοκιμασία ως προς το ξένο ρεπερτόριο. Στο δεύτερο επισόδειο επιβεβαιώθηκα. 
Πως είναι δυνατόν, το 2017, καλλιτέχνες με καριέρα στο Ελληνικό στερέωμα, σε ρόλο κριτή να αποδοκιμάζουν έναν, δυο, πέντε, δέκα καλλιτέχνες που τους πάει και στηρίζουν το ξένο ρεπερτόριο; Ας το πάρουμε αλλιώς, εσύ γιατί δεν τραγουδάς ξένα; Γιατί να είναι όλοι ίδιοι; Ποιος σας είπε ότι θέλουμε μια ασταμάτητη ανακύκλωση ίδιων καλλιτεχνών με ίδιο ρεπερτόριο; Ποιός σας είπε ότι επειδή είσαστε σε Ελληνικό talent show πρέπει απαραίτητα να ακούς Ελληνικά τραγούδια; Βλέπετε τι συμβαίνει σε Γερμανικό, Ιταλικό, Ισπανικό X Factor; Τραγουδάνε μόνο τα δικά τους τραγούδια; ΟΧΙ! Γιατί; Γιατί η μουσική είναι ΔΙΕΘΝΗΣ! Δεν έχει όρια! Δεν έχει σύνορα! Κάθε καλλιτέχνης έχει τα δυνατά του σημεία! Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο πρέπει να υποχρεωτικά να ακολουθούνται τόσο πιστά κάποια στερεότυπα. Γιατί να υπάρχουν 1.000 μπουζούκια και 10 μουσικές σκηνές; (τα νούμερα είναι τυχαία!) Γιατί να μην υπάρχει ισοτιμία; Δεν μου αρέσει που δεν υπάρχουν αρκετές μουσικές σκηνές για rock , metal μπάντες.Αυτό που δεν μου αρέσει ακόμη περισσότερο είναι που δεν έχουμε αρκετές rock ή metal ΓΝΩΣΤΕΣ στο ευρύ κοινό μπάντες. Γιατί υπάρχουν μπάντες εξαιρετικές στην Ελλάδα αλλά πρέπει να ψάξεις για να τις βρεις.
Δώστε χώρο κι ευκαιρίες σε παιδιά με ταλέντο, ιδέες κι όρεξη. Η μουσική θέλει εξέλιξη, όχι στασιμότητα κι ανακύκλωση!
 Δεν μου αρέσει αυτό το τόσο ξεπερασμένο μουσικό κατεστημένο. Κάποια μέρα, ελπίζω να αλλάξει όλο αυτό! Να είναι όλα πιο ισότιμα κι ισορροπημένα!

Notes:
  1. Το κείμενο δεν αποσκοπεί στο να σας αλλάξω μυαλά! Είναι τροφή για σκέψη και κυρίως η προσωπική μου άποψη.
  2. NOT SPONSORED
  3. Θα ξαναδώ μουσικό show όταν σταματήσει να ακούγεται από τους κριτές "Σε Ελληνικό show είμαστε πρέπει να ακούγονται κι Ελληνικά τραγουδια" .
#spoilyourself
Alex!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Olea Soaps

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω κάτι από τα αγαπημένα μου! Από εκείνα τα μοναδικά πακέτα!  Αυτά τα πακέτα....που μυρίζουν αυθεντικότητα και φρεσκάδα!  Μοναδικά προϊόντα από Olea Soaps !!! Πάμε να σας τα δείξω ένα-ένα, πάρτε καφεδάκι! Γνωρίζετε πόσο αγαπώ τα φυσικά προϊόντα περιποίησης! Προτιμώ πάντα την πιο φυσική εκδοχή, σε όλα! Ας ξεκινήσω από το   πράσινο σαπούνι ... Χρησιμοποίησα αυτό με τον άνθρακα στο πρόσωπο. Ο άνθρακας είναι γνωστός για τις καθαριστικές του ιδιότητες. Ο άνθρακας σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπολοίπων υλικών μου παρείχαν έναν εξαιρετικό καθαρισμό προσώπου. Χωρίς γδαρσίματα, χωρίς κοκκινίλες, χωρίς ερεθισμούς... ο ορισμός του detox. Κι αν θέλετε να με ακούσετε, ρίξτε μια ματιά εδώ . Το επόμενο σαπουνάκι  είναι αυτό με το τριαντάφυλλο . Ένα σαπουνάκι ιδανικό για το σώμα, με εξαιρετικά συστατικά που προσφέρουν τρομερή απολέπιση και δρουν κατά της κυτταρίτιδας. Έγινε η αγαπημένη μου συνήθεια, όχι μόνο για το άρωμα του που είναι μοναδικό, αλλά και για

Αυτό που σκοτώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες!!!

Γειά σας αγάπες! Εν όψει γιορτών, βρήκα ένα δώρο για την φίλη σας, την μαμά σας και όποια έχει ανάγκη από ένα προϊόν το οποίο θα δώσει λύσει στο πρόβλημα των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Το προϊόν αυτό ήταν στο Mystery Box από το  Yologift  .  Είναι η καθαραστική κρέμα της   COUGAR με δηλητήριο φιδιού. Στην αρχή, έτσι όπως μου το ανακοίνωσε η Νάνσυ (Νάνσυ αν το βλέπεις αυτό, θα κλαις από τα γέλια με την συνέχεια) είχα τρομοκρατηθεί. Καθόμουν στον καναπέ και σκεφτόμουν(σαν φλώρος). Πέρασαν όλες οι εκδοχές από το μυαλό μου (κι οι πιο γελοίες) αλλά επειδή σαν σωστός Κριός, το 1.56 μου είναι γεμάτο παρορμητισμό και τρελαίνομαι να δοκιμάζω ότι περίεργο κυκλοφορεί...έφτασα σε σημείο να ανυπομονώ να το δοκιμάσω. (Διάβασα το description box του προϊόντος στο  Yologift  και ήμουν πλέον σίγουρη ότι όλα θα πάνε σούπερ με αυτό). Φτάνει το πακέτο, το ανοίγω. Το κοιτάω! Με κοιτάει! Τέλος... ανοίγω το καπάκι. Μυρίζω. Πολύ ουδέτερη και ανεπαίσθητη σχεδόν μυρωδιά. Αυτό με άγχωσε! Παίρνω ένα βα

#girlboss ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ YOLOGIFT

Γειά σας αγάπες ❤ Στο σημερινό, Κυριακάτικο άρθρο μας θα σας παρουσιάσω την ωραιότερη συνεργασία που μου έχει συμβεί ως Beauty blogger. Θα με βρείτε λοιπόν στο υπέροχο, ανοιξιάτικο και μυρωδάτο κουτί του Yologift. Είναι μία συνεργασία με το Yologift , την Ηλιάνα και την Μελίνα , όπου το Yologift μας ζήτησε να επιλέξουμε από ένα αγαπημένο μας προϊόν και να συνθέσουμε ένα κουτί , μοναδικό που θα σας ικανοποιήσει στο έπακρον. Οι επιλογές μας δεν ηταν καθόλου βιαστικές, σας διαλέξαμε τα καλύτερα κι είμαι στην πάρα πολύ ευχάριστη θέση να σας τα παρουσιάσω.  Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα είναι εταιρειών που είναι κατά του "animal testing" !!! Το κουτί μας λοιπόν απαρτίζεται απο 3 προϊόντα, μια παλέτα σκιών (20 αποχρώσεων), ένα ρουζ & ένα peeling προσώπου. Η Μελίνα λοιπόν επέλεξε την καταπληκτική παλέτα της technic "Be fearless" με μοναδικες αποχρώσεις που θα συνθέσουν από τις πιο απλές μέχρι τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις. Έχει και matte κ