Είναι ότι μα ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο και μυρίζει Μανούλα! Είναι η μυρωδιά της φροντίδας! Χειμώνα-Καλοκαίρι μου αρέσει πάρα πολύ Σάββατο βραδάκι να φτιάχνω ρυζόγαλο έτσι ώστε να το βρω την Κυριακή το πρωί στο ψυγείο.
Θα μου πείτε "Καλά κοριτσάκι μου, ολόκληρη μέρα εσένα το βράδυ σου έρχεται;" ΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!! Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ και χρόνια συμβαίνει αυτό! Είναι ένα από τα παράξενα κολλήματα μου! Δεν έχει σημασία όμως... Το αποτέλεσμα είναι SUPER WOW! Κάνω την παρακάτω συνταγή, η οποία είναι ένα μείγμα συμβουλών της Μαμάς και της Γιαγιάς μου! Η δόση είναι μεγάλη, μπορείτε να κάνετε την μισή!
Υλικά:
- 2 λίτρα γάλα αγελαδινό πλήρες
- 1,5 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
- 1 βανίλια
- 1 φλ.τσαγιού σχεδόν γεμάτο ζάχαρη
- 1 συσκευασία κούσταρ πάουντερ
Εκτέλεση
Βράζω το ρύζι σε μια κατσαρόλα και σε άλλη σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνω το γάλα. Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, σβήνω το μάτι και σε ένα μπρίκι παίρνω γάλα έτσι ώστε να διαλύσω το κούσταρ πάουντερ. Θα μπορούσα να παιδεύομαι με κάποιο κουτάλι ανακατεύοντας για ώρες αλλά ΟΧΙ...! Το χτυπάω στο μηχάνημα του φραπέ κι είναι έτοιμο σε λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτω το μείγμα στο ζεστό γάλα κι έπειτα βάζω τη βανίλια. Με τρυπητή κουτάλα παίρνω το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνω ή να το σουρώσω και το προσθέτω στο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύω. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε τα υγρά του ρυζιού που βοηθούν στην πήξη. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να πήξει αρκετά. Το μοιράζω σε μπολάκια και τα αφήνω να κρυώσουν!
Όπως σας είπα, η δόση είναι μεγάλη γιατί κάνω για αρκετά άτομα!
Άλλωστε το φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν το μοιράζεσαι!
Notes:
- Είναι η αγαπημένη μου συνταγή! Κι ας είναι ότι πιο απλό υπάρχει...Μου θυμίζει τα Σαββατοκύριακα όταν ήμουν μικρή! Δοκιμάστε το! Αξίζει...
#spoilyourself
Alexxx!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου