Χρόνια πολλά αγαπημένοι μου!
Εδώ λίγο πριν το φινάλε του 2017, ετοιμάζω την αγαπημένη μου βασιλόπιτα!
Μια απλή συνταγή, εύκολη, μαμαδίστικη και τόσο αρωματική!
Εγώ παραδοσιακή βασιλόπιτα-τσουρέκι δεν μπόρεσα να κάνω ποτέ. Δεν τα πάω καλά με τα τσουρέκια!
Αυτή η συνταγή είναι βασιλόπιτα τύπου κέϊκ.
Υλικά:
Μία φαρίνα (εγώ χρησιμοποιώ χωρίς γλουτένη λόγω διατροφής).
Ένα φλιτζάνι αλεσμένο καρύδι ή φουντούκι ή αμύγδαλο.
Ένα φλιτζάνι γάλα.
Δύο φλιτζάνια ζάχαρη.
Μία κουταλιά κανέλα.
Ένα baking powder.
Τέσσερα αυγά.
Πέντε βανίλιες.
Ένα πορτοκάλι και ξύσμα και χυμό.
Εκτέλεση:
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, για περίπου πέντε λεπτά. Βάζετε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι, τοποθετείτε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. (Ψήνετε μέχρι να βάλετε οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή).
Πασπαλίζετε με άχνη κι είναι έτοιμη!
Μην ξεχάσετε το φλουρί!
Καλή χρονιά να έχουμε!
Notes
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι δική μου.
Ειναι η βασική του κέϊκ με προσθήκες που προσδίδουν άρωμα και έξτρα χειμωνιάτικη γεύση.
*not sponsored
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου